Monday, March 30, 2015

Για τις δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας, κ. Πάνου Καμένου.

«Ο Έλληνας Υπουργός ξεπέρασε τα όρια», σημειώνει ο Τουρκικός Τύπος παρουσιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας κ. Πάνου Καμένου σχετικα με το Αιγαίο. Η εφημερίδα ΣΑΜΠΑΧ γράφει χαρακτηριστικά ότι ό "γνωστός για τις εθνικιστικές του απόψεις υπουργός  «ξεπέρασε τα όρια». Η εφημερίδα σημειώνει πάντως ότι ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών πήρε σαφείς αποστάσεις απο το ύφος των δηλώσεων του υπουργού.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τη συζήτηση που έγινε την περασμένη εβδομάδα στη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση, όπου ο Υπουργός  Άμυνας της Τουρκίας, κατηγορήθηκε από βουλευτές του εθνικιστικού κόμματος ΜΗΡ ότι δεν διεκδικεί 16 αμφισβητούμενες νησίδες στο Αιγαίο, ό κ. Καμένος είπε ότι
 «Το Αιγαίο είναι ελληνική θάλασσα. Τα όρια της θάλασσας, τα χωρικά ύδατα και οι επεκ-τάσεις κάτω από τη θάλασσα δεν είναι αμφισβητούμενα και πέραν αυτού δεν υπάρ-χουν γκρίζες ζώνες. Οι γκρίζες περιοχές, που επιθυμείται να χαραχτούν πάνω στους χάρτες δεν μπορούν να χαραχτούν με μολύβι, αλλά με το αίμα των λαών και με την ιστορία.»


No comments:

Post a Comment