Thursday, May 5, 2016

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΩΡΗΣΕΩΝ

Είναι δύσκολο να εξηγηθεί η κολοσσιαία σημασία που έχει για την Τουρκική Πολιτεία και την Τουρκική κοινωνία η απόφασης για την κατάργηση της θεώρησης για την κυκλοφορία στη ζώνη  ΣΕΝΓΚΕΝ .  



Στην κυριολεξία Ηράκλειος άθλος, η ακόμα καλύτερά το ευαγγελικό πέρασμα της καμήλας από την κεφαλή της βελόνας .



Άθλος που πιστώνεται στο Τουρκικό Υπουργείο των Εξωτερικών και στον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβουτογλου που στηρίχθηκε και στήριξε το Υπουργείο.

Ο άθλος δεν συνίσταται στη εκτέλεση “διπλωματικής -με τη στενή έννοια -τακτικής», η σε επιδέξιους ελιγμούς, η σε ωμούς εκβιασμούς (όπως φαντασιώνουν οι απανταχού Τουρκοφοβικοί ) .  Συνιστά καθολική στρατηγική επιβολή  των στόχων του Τουρκικού Κράτους !

Μια μικρή διοικητική επανάσταση μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα  και μέσα σε αντίξοο για την διοίκηση πολιτικό περιβάλλον όπου κυριαρχεί ο πρόεδρός Ταγηπ Ερντογαν στην πιο λαϊκιστική και αυταρχική περίοδο της δικής του ιστορίας.



Η ελεύθερη επικοινωνία, και η ισότιμη αποδοχή στον Ευρωπαϊκό χώρο, αποτελεί κορυφαίο αίτημα της σύγχρονης τουρκικής ταυτότητας (όπως και της δικής μας) .

Η ολοκλήρωση του βήματος αυτού, η οποία ελπίζω ότι θα γίνει χωρίς προβλήματα, θα ανοίξει μια πραγματικά καινούργια -ιστορική περίοδό- για την Τουρκία.  Εξίσου σημαντικό είναι –νομίζω- το νόημα που έχει που έχει για την Ευρώπη , το βήμα που έγινε .



Στην κρίση, διαλύονται οι μύθοι και οι προκαταλήψεις και κυριαρχεί η πραγματική σκέψη. Αναδεικνύεται έτσι η αναγκαιότητα  της Τουρκίας και ό οργανικός δεσμός της με τη Ευρωπαϊκή Ένωση. Χωρίς την Τουρκία η Ευρωπαϊκή ιδέα, δεν μπορεί να προστατευθεί από την πλειοψηφική τάση της δημιουργίας ενός χριστιανικού φρουρίου, μιας νέας Αίγας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας .

No comments:

Post a Comment