Monday, April 7, 2014

Στόχος της Χρυσής Αυγής η τουρκική μειονότητα στην Θράκη




 Mέλη της Χρυσής Αυγής έκαναν εκδήλωση στην Κομοτηνή, με σύνθημα «Έξω οι Τούρκοι από τη Θράκη» και εξαπέλυσαν απειλές, καταγγέλλει στον τουρκικό τύπο, ο Πρόεδρος του "Συνδέσμου Τούρκων της Δυτικής Θράκης", κ. Τανέρ Μουσταφάογλου.
Πολλά αλλά μέλη της μειονότητας, τόνισαν ότι δε θα υποκύψουν στις προκλήσεις και επεσήμαναν ότι  «Σκοπός της Χρυσής Αυγής είναι να δημιουργήσει χάος και ανησυχία στην περιοχή" .  "Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης δε θα εγκαταλείψουν τα εδάφη που ζουν εδώ και 600 χρόνια, επειδή το θέλουν οι ρατσιστές». είπαν .

100 περίπου μέλη της Χρυσής Αυγής συγκεντρώθηκαν στην Κομοτηνή, προερχόμενοι από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, και πραγματοποίησαν πορεία κρατώντας ελληνικές και ναζιστικές σημαίες. Μετά την πορεία, μετέβησαν μπροστά στο κτίριο της "Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας"  της Δυτικής Θράκης και φώναξαν «Έξω οι Τούρκοι από τη Θράκη». Επίσης μοίρασαν φυλλάδια με υποτιμητικές ύβρεις για τους «Τούρκους» της Δυτικής Θράκης.

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ του ελληνικού λαού και της ‘τουρκικής’ μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Οι Χρυσαυγίτες έχουν πρόβλημα και με τον ελληνικό λαό. Η πρόθεσή τους δεν είναι τίποτα άλλο πέραν του να χαλάσουν την ηρεμία στην περιοχή.». είπε ό κ. Μουσταφάογλου

No comments:

Post a Comment