Saturday, May 3, 2014

Για την Πρωτομαγιά



απο τον Τυπο : 
Φωτογραφία της άδειας πλατείας Taksim δημοσιεύει η Taraf και σημειώνει ότι «το Κράτος επικράτησε, οι αξιωματούχοι κήρυξαν την Κων/πολη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και η αστυνομία  πέτυχε την απαγόρευση της πρόσβαση στο Taksim».

Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Κωνσταντινούπολη σχολιάζει ο αρθρογράφος της
Hurriyet, Ahmet Akan, λέγοντας ότι έπρεπε να περάσει 12 οδοφράγματα για να φθάσει στο Taksim


Οι εφ. Sabah, Yeni Akit και Turkiye αποδίδουν τα επεισόδια στις περιθωριακές ομάδες. Η εφ. Yeni Safak γράφει ότι οι εορτασμοί αμαυρώθηκαν από τους μασκοφόρους που πετούσαν μολότοφ, η εφ. Turkiye επισημαίνει ότι οι εορτασμοί ‘καταστράφηκαν’ από την επιμονή να πραγματοποιηθούν διαμαρτυρίες στο Taksim, ενώ η Yenı Akıt υποστηρίζει ότι οι αριστερές οργανώσεις, που υποστηρίζονται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκάλεσαν τη βία σε μια προσπάθεια να αναβιώσει οι αναταραχές στο Γκεζί.

Για τις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Kemal Kilicdaroglu, δήλωσε: «Η κυβέρνηση, που φοβάται τους νέους μας, τώρα φοβάται και τους εργαζόμενους . Καταδικάζω αυτή την άδικη παρέμβαση στην γιορτή των εργατών, που είναι η Πρωτομαγιά» (CNN Turk)
 >>>>>>>
Συγκρινετε τωρα τις δυο τελευταις αναρτησεις μου με την πεποίθηση που έχετε σχηματίσει για το συνεβη στην Πολη την πρωτομαγία απο τίς "ειδησεις" που ακούσατε  ή κυρίως ειδατε στο σπίτι σας από τα τηλεοπτικά δύκτια ! 

No comments:

Post a Comment