Wednesday, February 12, 2014

Στα πρόθυρα της κατάρρευσης η διαδικασία για την ειρήνη στο Κουρδικό ?

H αδράνεια της κυβέρνησης στην προωθήσει οποιοδήποτε μέτρου σχετικού με την «διαδικασία ειρήνης», έχει οδηγήσει την διαδικασία στα πρόθυρα της κατάρρευσης , είπε στην κοινοβουλευτική ομάδα του φιλοκουρδικού Κόμματος  BDP,  ο αρχηγός του κόμματος, κ. Σελαχατίν Ντεμίρτας.

«Η υπομονή εξαντλείται. Τι γίνεται με τις υποσχέσεις σας; Εχουμε επισκεφτεί το Ιμραλί (όπου κρατείται ό Οτζαλάν) 16 φορές . Ποιο νομικό πλαίσιο διέπει αυτές τις επισκέψεις ; Είπατε ότι θα διεξαχθούν διαπραγματεύσεις. Πού είναι ο νόμος γι ‘ αυτό;».

Και ο αρχηγός του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτζαλάν είχε προειδοποιήσει για την πορεία της διαδικασίας ειρήνης, σε συναντήσεις που είχε με την Περβίν Μπουλντάν, τον Σιρίι Σουρέγια Οντέρ και τον Ιντρίς Μπαλουκάν.

«Ενα –έστω- μικρό βήμα  στο Κουρδικό, στην παρούσα φάση, ενόψει των δημοτικών εκλογών, θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο», λένε στελέχη του φιλοτουρκικού κόμματος.  Απελευθέρωση κρατουμένων που έχουν πρόβλημα υγείας, κατάργηση του αντιτρομοκρατικού νόμου, αλλαγές στον ποινικό κώδικα, είναι μερικοί από του τομείς στου οποίου θα μπορούσαν να σημειωθούν αλλαγές εν όψει των δημοτικών εκλογών , λένε οι ίδιες πήγες .
(α.κ.)

No comments:

Post a Comment