Thursday, February 13, 2014

Συνεχίζεται η αντιδικία με την ΕΕ για τον νόμο περί διαδικτύου

«Αν δοκιμάζαμε να ζητήσουμε την γνώμη της ΕΕ για κάθε νομοθετική πρωτοβουλία, δεν θα είχαν ποτέ ολοκληρωθεί οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν», λέει ό Τούρκος υπουργός αρμόδιος για θέματα Ε.Ε. κ. Μελβούτ Τσαβούσογλου.


Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ΑΝΑΤΟΛΉ ό κ. Τσαβούσογλου,  τόνισε ότι οι διαβουλεύσεις δεν μπορούν παρά να αφορούν κεντρικά θέματα και κεντρικές κατευθύνσεις.

«Όμως, όταν υιοθετούμε κάθε νόμο εξακολουθούμε να είμαστε ανεξάρτητο κράτος¨, είπε

Ο κ. Τσαβούσογλου είπε ακόμα ότι στην πρόσφατη συνάντηση στις Βρυξέλλες, η Τουρκική πλευρά ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, «όχι να υιοθετεί»  τις απόψεις της Τουρκικής κυβέρνησης, αλλά «να ενημερώνονται»  για τις απόψεις της Άγκυρα για «ευαίσθητα θέματα» πριν κάνουν «βιαστικές δηλώσεις».

Ο Επίτροπος για τη Διεύρυνση, κ. Στέφαν Φουλέ υπερασπίζονταν ανακοίνωση που εξέδωσε για να επικρίνει τον νόμο που εισήγαγε η Τουρκική κυβέρνηση για το διαδίκτυο. Ο κ Τσαβουσογλου είχε τότε διαμαρτυρηθεί ότι στις πυκνές επαφές που είχε με την Επιτροπή, δεν του ετέθη ποτέ αυτή η κριτική.

Ο κ. Τσαβούσογλου, απάντησε επίσης στις παρατηρήσεις του, για τη ανάγκη «η Τουρκιά να διαβουλεύεται με τη ΕΕ», για όλους του νόμους που ψηφίζει.
(α. κ.)

No comments:

Post a Comment